Η Audi θα προχωρήσει σε περικοπή έως και 9.500 θέσεων εργασίας στα γερμανικά εργοστάσια της έως το 2025, προκειμένου να εξοικονομήσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να επενδύσει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ψηφιακή τεχνολογία.

Ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων, ο οποίος είναι μέλος της Volkswagen, δήλωσε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι μέρος της αποστολής της να προετοιμαστεί για το μέλλον. Παράλληλα, αναφέρει ότι θα προσλάβει 2.000 εργαζόμενους σε «νέες θέσεις εμπειρογνωμόνων σε τομείς όπως η ηλεκτρική κινητικότητα και η ψηφιοποίηση».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Bram Schot, δήλωσε ότι οι περικοπές θα κάνουν την Audi πιο ευκίνητη και αποτελεσματική. «Αυτό θα αυξήσει την παραγωγικότητα και θα ενισχύσει βιώσιμα την ανταγωνιστικότητα των γερμανικών εργοστασίων μας».

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν σε περισσότερους από έναν στους 10 εργαζομένους από το συνολικό προσωπικό της Audi, έρχονται μερικές ημέρες μετά απο παρόμοια ανακοίνωση της Mercedes – Benz όπου η εταιρεία ανέφερε ότι, μέχρι το τέλος του 2022, σχεδιάζει να εξοικονομήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε κόστος προσωπικού.

 

 

 

 

 

 

 

Share This