Η EBRD συμμετείχε με επιτυχία στην έκδοση του ευρωομολόγου της Μυτιληναίος Α.Ε. με επένδυση 45 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής προσφοράς των 500 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είναι η μόνη ελληνική εταιρία που εκδίδει ευρωομόλογο για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μέρος των κονδυλίων της EBRD θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις με στόχο την υποστήριξη της μετάβασης της εταιρείας στην πράσινη οικονομία. Μέρος των εσόδων της Τράπεζας θα χρησιμοποιηθεί από τη Μυτιληναίος για να αυξήσει το μερίδιο της παραγωγής αλουμινίου από δευτερογενείς πρώτες ύλες.

Ο Μυτιληναίος είναι από τις κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες της Ελλάδας που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1995 και δραστηριοποιείται στους τομείς της μεταλλουργίας, της ενέργειας, της μηχανικής, των προμηθειών, των κατασκευών και των υποδομών. Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1908 ως οικογενειακή επιχείρηση και σήμερα έχει ισχυρή διεθνή παρουσία, με έργα σε 25 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Η EBRD άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 50 έργα της ελληνικής οικονομίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This