Το ιταλικό κράτος σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την ασθμαίνουσα αεροπορική εταιρεία Alitalia, καθώς η κυβέρνηση της χώρας δυσκολεύεται στην εύρεση επενδυτών που θα στηρίξουν την εταιρεία. Μετά την υποχώρηση ομάδας εν δυνάμει επενδυτών τον Νοέμβριο, η Alitalia αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, θέτοντας σε κίνδυνο 11,600 θέσεις εργασίας και δημιουργώντας σοβαρό «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση Conte.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος ενέκρινε χθες, Δευτέρα, έκτακτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας σύμφωνα με δημοσίευμα του γραφείου του Ιταλού Πρωθυπουργού. Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα απεμπλακεί ο δανεισμός προς την Alitalia ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται πως η Alitalia έχει ήδη δεχθεί σε μορφή χρηματοδότησες περισσότερα από 900 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση της Ιταλίας τα τελευταία δυόμιση χρόνια, όταν εισήλθε σε καθεστώς έκτακτης αναγκαστικής διαχείρισης κατόπιν της αποτυχημένης απόπειρας αναδιάρθρωσης.

Ο ιταλικός σιδηροδρομικός όμιλος Ferrovie dello Stato ο οποίος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον αμερικανικό όμιλο υποδομών Atlantia και την αεροπορική Delta Air Lines δήλωσε το Νοέμβριο πως δεν ήταν έτοιμος για το σχηματισμό ομάδας διάσωσης. Την ίδια στιγμή, η γερμανική Lufthansa η οποία προσέφερε συμφωνία εμπορικής συνεργασίας με την Alitalia με δήλωση της κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να επενδύσει πλέον στην ιταλική εταιρεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This