Πριν λίγους μήνες, η Apple είχε κάνει γνωστή την πρόθεση της να αγοράσει το τμήμα ανάπτυξης modem «έξυπνων τηλεφώνων» της Intel. Χθες Δευτέρα, η Intel επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της πώλησης του τμήματος smartphone model στην Apple για 1 δισεκατομμύριο δολάρια (902 εκατ. ευρώ). Κατόπιν της ολοκλήρωσης της πώλησης η Intel αποχωρεί από τον χώρο της ανάπτυξης modem για smartphone τεχνολογία την οποία παρείχε στα μοντέλα iPhone για ένα διάστημα.

Η πώληση ανακοινώθηκε λίγο μετά το διακανονισμό που σύναψαν η Apple και η Qualcomm, με τον τεχνολογικό κολοσσό να συμφωνεί στη χρήση modem της Qualcomm για τα «έξυπνα τηλέφωνα» της. Για το λόγο αυτό η Intel αφού έχασε έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ανάπτυξη του δικού του τμήματος κατασκευής modem 5G, προτού το παραχωρήσει εξ’ ολοκλήρου στην Apple.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε ανακοίνωση της η Intel κατηγόρησε την Qualcomm για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού οι οποίες έθεσαν την εταιρεία εκτός της αγοράς των modem. Συγκεκριμένα, η Intel κατηγόρησε την ανταγωνίστρια εταιρεία για τη δημιουργία «ανυπέρβλητων φραγμάτων» στον ανταγωνισμό. Η ανακοίνωση της Intel συνέπεσε με απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ το οποίο καταδίκασε για παρόμοια πρακτική την Qualcomm στην αγορά των smartphone modem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This