Μία νέα εξέλιξη στην αντιπαράθεση της Coca-Cola με τις εταιρείες ΛΟΥΞ, ΒΙΚΟΣ και ΕΨΑ αποτελεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, με αφορμή την επίμαχη καμπάνια με τις αναπαραστάσεις αρχαίων μνημείων.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου, δεν επιβεβαιώνονται οι κατηγορίες περί παρανομίας, ενώ επίμαχη υπουργική απόφαση κρίθηκε καταργητέα και ανακαλείται. Στη γνωμοδότηση σημειώνεται πως η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τη διαδικασία αδειοδότησης εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ για «αναπαραστάσεις μνημείων» είναι εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης του άρθρου 46, παρ. 4 του Ν. 3028/2002 και δεν δύναται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να επιβάλλει τέλη σε βάρος της εταιρείας για την χρήση της αναπαράστασης του αρχαίου μνημείου, με βάση την Υπουργική Απόφαση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μέσα από τη δημιουργία συλλεκτικών μπουκαλιών, μόνος στόχος της Coca-Cola ήταν και παραμένει η περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως κυρίαρχου τουριστικού προορισμού.

“Αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας και μένοντας πιστή στις αξίες που πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια, η Coca-Cola συνεχίζει να αξιοποιεί τη δυναμική της για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους ανθρώπους της, τους συνεργάτες της και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας” επισημαίνεται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This