Νέα δεδομένα στον τουριστικό χάρτη δημιουργεί ο όμιλος Dolphin του Μίλτου Καμπουρίδη και Πιερ Χαραλαμπίδη, ο οποίος σχεδιάζει μέχρι το 2021 να φτιάξει το πρώτο 5άστερο πλωτό ξενοδοχείο. Η νέα επένδυση του ομίλου αναμένεται να προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα είδος πολυτελέστατου κρουαζιερόπλοιου το οποίο θα μένει σε τουριστικούς προορισμούς για δυο τρεις μέρες, ενώ για τις ανάγκες του εγχειρήματος έχει ήδη αποκτηθεί το πρώτο πλοίο το οποίο ανακατασκευάζεται για τις ανάγκες του επενδυτικού σχεδιασμού.

Το πράσινο φως άναψε και οι τελικές άδειες δόθηκαν για την κατασκευή του Kilada Hills Golf Resort, στην περιοχή της Κοιλάδας, στην Ερμιονίδα του νομού Αργολίδας, την πρώτη τουριστική επένδυση η οποία εντάχθηκε στο νόμο του ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων) και η πρώτη που έλαβε οικοδομική άδεια. Πρόκειται για μία επένδυση έκτασης 2.026 στρεμμάτων, ενώ θα περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ διεθνών προδιαγραφών καθώς και ανάπτυξη πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών και ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, ενώ το ύψος της επένδυσης αναμένεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα με τα επενδυτικά σχέδια επί χάρτου, ο όμιλος Dolphin Capital τρέχει την κατασκευή του πρώτου σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην Ελλάδα, ύψους 150 εκατ. ευρώ. Το έργο One and Only στην Κέα έχει αναλάβει η REDEX του ομίλου Κοπελούζου, ενώ στην επένδυση συμμετέχει με ποσοστό 40% η Kerzner International Holdings Limited (Kerzner), θυγατρική του Investment Corporation of Dubai (ICD) και μητρική της One&Only Resort. Περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο με 75 πολυτελή δωμάτια και μερικές υπερπολυτελείς βίλες. Το νέο συγκρότημα εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσει κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Εκτός από τον τουριστικό κλάδο, πρόσφορο φαίνεται πως είναι το έδαφος του ομίλου για την περαιτέρω ανάπτυξη στους εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης. Το Museum of Illusions φαίνεται πως έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού και αναμένεται να εγκατασταθεί σε επιπλέον πέντε τοποθεσίες. Μετά την Αθήνα, σειρά παίρνει η Θεσσαλονίκη, Πόρτο Χέλι, Μαδρίτη, Νέο Δελχί και Ορλάντο, ενώ σε φάση μελέτης βρίσκονται επιπλέον 13. Παράλληλα με το μουσείο ψευδαισθήσεων, ο όμιλος αναπτύσσει δίκτυο χώρων βιωματικής ψυχαγωγίας με τη χρήση συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, με το πρώτο Virtuality να λειτουργεί, ήδη, στο The Mall Athens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This