Κατατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αλλαγή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie Group. Με βάση τις ίδιες πηγές, ζητείται η αποχώρηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και ενός ακόμη μέλους του ΔΣ. Το αίτημα ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί την περασμένη Παρασκευή, πλην λόγω διαδικαστικού ζητήματος αυτό θα γίνει εντός των επόμενων 24ώρων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα κάνει χρήση των νέων διατάξεων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, οι οποίες επιτρέπουν σε έκτακτες περιπτώσεις να ζητά από το δικαστήριο τον διορισμό προσωρινής διοίκησης σε μια εισηγμένη εταιρεία, καθώς και τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, με τρόπο ανάλογο αυτού που σήμερα προβλέπεται για τους μετόχους της μειοψηφίας και τον ορκωτών ελεγκτή. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί η προετοιμασία του αιτήματος καθώς και η βολιδοσκόπηση των προσώπων που θα προταθεί να αντικαταστήσουν τον Τζ. Κουτσολιούτσο, ο οποίος συνεχίζει να μετέχει στο ΔΣ της FFG ως μη εκτελεστικό μέλος. Τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν έχουν σημαντική εμπειρία σε θέματα management και εταιρικής διακυβέρνησης.

Αντίθετα, με βάση τις ίδιες πηγές, δεν αναμένονται αλλαγές στα πρόσωπα της Επιτροπής Ελέγχου της FFG, κάτι που καταγράφεται ως ψήφος εμπιστοσύνης των εποπτικών αρχών στο έργο που πραγματοποιείται.

 

 

 

 

Share This