Η Uber σχεδιάζει να επεκτείνει την επένδυσή της σε ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ το 2020, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρώπη, σύμφωνα με εκτελεστικό στέλεχος της. Η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της Jump, μιας υπηρεσία διαμοιρασμού ποδηλάτων που εδρεύει στις Η.Π.Α.

«Θέλουμε να επικεντρώσουμε στη μικροκινητικότητα», δήλωσε στο CNBC ο Christian Freese, επικεφαλής EMEA της Jump. «Έχουμε δει πόσο όμορφα συνεργάζεται με την κύρια επιχειρηματική μας δραστηριότητα και το ride sharing και θέλουμε να επενδύσουμε περισσότερο, ειδικά στην Ευρώπη».

Η Uber υποστηρίζει ότι η υιοθέτηση των ποδηλάτων και των σκούτερ της Jump στην Ευρώπη έχει ξεπεράσει εκείνη των ΗΠΑ τους τελευταίους οκτώ μήνες. Αναφέρει ότι περισσότεροι από 500.000 Ευρωπαίοι οδήγησαν τα οχήματα της μέσα στους τελευταίους οκτώ μήνες μόνο, με συνολικά 5 εκατομμύρια διαδρομές. Η εταιρεία δήλωσε ότι η πιο δημοφιλής πόλη της είναι αυτή τη στιγμή το Παρίσι, ακολουθούμενη από το Sacramento και το Seattle.

Η προτεραιότητα της Uber στην Ευρώπη θα είναι να επικεντρωθεί στην εμβάθυνση της παρουσίας της σε υπάρχουσες αγορές όπως το Λονδίνο. Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, η Uber βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και αλλού στην Ευρώπη για δοκιμές γύρω από τα σκούτερ της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This