Με 7 νέα καταστήματα έχει ενδυναμωθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η παρουσία των γαλακτοκομείων Στάμου στην Αττική, ενώ ο τζίρος αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% στην φετινή χρήση. Με εφτά νέα σημεία έχει ενδυναμωθεί η παρουσία των γαλακτοκομείων Στάμου στην Αττική σε διάστημα ενάμιση έτους, από την στιγμή που η γαλακτοβιομηχανία πέρασε στον έλεγχο της εταιρείας Γιώτης, εξέλιξη που ενδυναμώνει την εικόνα των εσόδων.

Τα γαλακτοπωλεία Στάμου που μετρούν πλέον 13 σημεία πώλησης αναμένεται να κλείσουν την φετινή χρήση καταγράφοντας διψήφια ποσοστά ανάπτυξης τζίρου, ο οποίος στο πρώτο εξάμηνο εμφάνιζε ρυθμό 11%. Ο ενισχυμένος τζίρος αναμένεται να βελτιώσει και την εικόνα της κερδοφορίας. Σε ο,τι αφορά για τους σχεδιασμούς της νέας χρονιάς, δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν και περαιτέρω διεύρυνση της παρουσίας των γαλακτοπωλείων στην Αττική, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο «εξάπλωσης» του σήματος Στάμου και στην περιφέρεια η διοίκηση της Γιώτης κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Το βέβαιο είναι ότι η γαλακτοβιομηχανία κινείται σε αναπτυξιακό άξονα με τους σχεδιασμούς πέρα από τα νέα σημεία πώλησης να περιλαμβάνουν την μεγιστοποίηση της δυναμικής της μονάδας στο Μενίδι και διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που κινείται σε ακολουθία με την εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης της Γιώτηςνα ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική της στο κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, και δη στα παραδοσιακά προϊόντα, όπως τα γλυκά επιδόρπια, στα οποία έχει σημαντική εμπειρία. Σε επίπεδο μεγεθών, το 2018 η Στάμου εμφάνισε ενίσχυση πωλήσεων 10,48% στα 13,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο δέχθηκε πιέσεις σε όρους κερδοφορίας καθώς τα προ φόρων αποτελέσματα περιορίστηκαν σε 849,383 χιλ. ευρώ έναντι 1 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 21,83%. Σημαντική παράμετρο της μείωσης των κερδών αποτελεί η χρηματοδότηση αγορών παγίων της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ, που μεταξύ άλλων αφορούν σε προσθήκες οικοπέδων, βελτιώσεις κτιριακών εγκαταστάσεων, εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού κ.α.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Στάμου δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων από το 1964, με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της να περιλαμβάνει κωδικούς που κινούνται σε όλο το εύρος της κατηγορίας: γάλα, γιαούρτι, παγωτά, τυροκομικά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, επιδόρπια κ.α.

 

 

 

 

Share This