Από τα πιο αμφιλεγόμενα και υψηλού ρίσκου στοιχήματα, για περίπτωση turn around story, το 2019 ήταν η μετοχή της Alumil. Προσέφερε “τρελές” αποδόσεις σε όσους τολμηρούς τοποθετήθηκαν εγκαίρως στην θετική προοπτική. Από την εικόνα που παρουσιάζει στο χρηματιστηριακό ταμπλό, σε αυτές τις πρώτες συνεδριάσεις του 2020 αρκετοί είναι οι ειδικοί που προεξοφλούν πως η Alumil θα αποτελέσει από τις περιπτώσεις που θα μας απασχολήσουν και φέτος.
Αδιαμφισβήτητα η εταιρεία, πολυεθνικού χαρακτήρα με 32 θυγατρικές στο εξωτερικό, με 12 εργοστάσια, με εγκαταστάσεις 230.000 τ.μ.βιομηχανικών κτηρίων και πάνω από 2.200 εργαζόμενους είναι από τις περιπτώσεις too hard to die.
  • Με υψηλές υποχρεώσεις αλλά και σε συνεχείς συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση. Και θα βρεθεί λύση, τουλάχιστον αυτό προεξοφλεί η αγορά, κάτι που αποτυπώνεται στο ταμπλό.
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης έγιναν συναλλαγές 128.913 μετοχών, αξίας 186.848 ευρώ, με την τιμή να ενισχύεται στα 1,49 ευρώ, με +7,97% . Όσον αφορά στις εκτός συνόρων δραστηριότητες, η Alumil θα λειτουργήσει και νέα μονάδα στην Αίγυπτο. Πρόκειται για βαφείο, δυναμικότητας5.000 τόνων ετησίως και κατασκευάζεται σε περιοχή έξω από το Κάϊρο.
Share This