Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την Creta Farms και τις προσπάθειες διάσωσης της επιχείρησης. Η μαραθώνια συνεδρίαση των εμπλεκομένων μερών κατέληξε χθες σε αποτελεσματικές αποφάσεις που θα δρομολογήσουν εξελίξεις προκειμένου να μην οδηγηθεί  η κρητική αλλαντοβιομηχανία στο… λουκέτο.

Όπως αναφέρουν πηγές οι τράπεζες τελικά αποφάσισαν να ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου επί του σχεδίου εξυγίανσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ειδικός εντολοδόχος, κάτι που είχε ζητήσει η Eurobank. Το πλάνο προβλέπει το κλείσιμο της συμφωνίας και συγκεκριμένα το νομικό σκέλος αυτής, ώστε να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για να γίνει αυτό θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση η οποία θα κληθεί να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης το οποίο θα έχει υπογραφεί πρώτα από τα εμπλεκόμενα μέρη. Στόχος είναι η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106β&δ της προπτωχευτικής διαδικασίας να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ σήμερα πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο η έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης αλλαντοβιομηχανίας μοναδικό θέμα της οποίας είναι η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα είναι αυτό που θα συγκαλέσει νέα έκτακτη γενική συνέλευση μοναδικό θέμα της οποίας θα είναι η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης.

 

Share This