Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξασφάλισε χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ για την εσθονική εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχημάτων. Η Bolt είναι η ευρωπαϊκή εταιρεία που έρχεται να ανταγωνιστεί τον κολοσσό του τομέα υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχημάτων Uber. Για να το πετύχει αυτό, εξασφάλισε ήδη το εκατομμύρια ευρώ για χρηματοδότηση χρέους από τον βραχίονα δανείων της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το CNBC, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank – EIB), έχει επενδύσει στην Bolt μέσω της χορήγησης επιχειρηματικού δανείου, που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική στην ανάληψη ιδίων κεφαλαίων σε μια startup, ώστε να αποφευχθεί η αποδυνάμωση της ιδιοκτησίας των υφιστάμενων μετόχων. H Bolt με έδρα στο Ταλίν της Εσθονίας είναι μια από τις πολλές εταιρείες που αναζητούν τρόπους να γλυτώσουν από την κυριαρχία της Uber.

Ιδρύθηκε το 2013 και αρχικά λεγόταν Taxify, αλλά έκτοτε άλλαξε το μπραντ της προσφέροντας περισσότερες υπηρεσίες, όπως διαμοιρασμό σκούτερ και διανομή φαγητού. Αυτή τη στιγμή έχει 30 εκατ. χρήστες σε 150 πόλεις σε Ευρώπη και Αφρική.

Η στρατηγική χρηματοδότηση από την EIB θα βοηθήσει την Bolt να αυξήσει τις δαπάνες της για έρευνα και ανάπτυξη ώστε να καταστήσει τις υπηρεσίες της πιο ασφαλείς και πιο βιώσιμες ενώ παράλληλα θα διατηρήσει και τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα, ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση η Bolt και η EIB. Η μάχη κατά της Uber ξεκίνησε όταν η εταιρεία αποκλείστηκε από το Λονδίνο από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές για τις μεταφορές. Ωστόσο, η Uber εξακολουθεί να λειτουργεί στη βρετανική κυβέρνηση καθώς έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This