Το 2018, η Ευρωπαϊκή τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) απέκτησε ποσοστό 25% στην D-Marin. Η CVC Capital Partners μέσω του CVC Capital απέκτησε τις συμμετοχές της D-Marin, του τουρκικού ομίλου Dogus, στις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, των Γουβιών στην Κέρκυρα και της Λευκάδας.

Ο István Szoke, Διευθύνων Σύμβουλος της CVC Capital Partners, δήλωσε: “Με όχημα το παγκόσμιο δίκτυο και την εμπειρία της CVC, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε την κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης μαρινών παγκοσμίως τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσω των εξαγορών. Από την πλευρά του ο Burak Baykan, Διευθύνων Σύμβουλος της D-Marin, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη της CVC, ενός κορυφαίου παγκόσμιου επενδυτή, για να επεκτείνουμε τη D-Marin διεθνώς και να μεταφέρουμε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο”.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2018, η Ευρωπαϊκή τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) απέκτησε ποσοστό 25% στην D-Marin. Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Dogus ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την Ιονική Ξενοδοχειακή, την εταιρεία που ελέγχει το Hilton της Αθήνας, ενώ είχε προηγηθεί η πώληση των γραφείων του ομίλου στην ελληνική πρωτεύουσα. Κινήσεις στις οποίες αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Φ.Σαχένκ καθώς ο όμιλος του οποίου ηγείται υπέστη ζημιές εξαιτίας της κρίσης που πλήττει την τουρκική οικονομία. Το CVC Capital έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα, στον χώρο της υγείας, ελέγχοντας τα ιδιωτικά νοσοκομεία «Υγεία» και Metropolitan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This