Ισχυρή ζήτηση καταγράφει η EasyJet στην έναρξη της νέας χρονιάς, με τον αερομεταφορέα να παραδέχεται πως αυτή οφείλεται στην κατάρρευση του Thomas Cook τον Σεπτέμβριο. Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε οτι η easyJet Holidays λανσαρίστηκε επιτυχώς και πάλι στην αγορά τον Νοέμβριο με 700 άμεσα συμβόλαια με ξενοδοχεία που αντιπροσωπεύουν τις μισές περίπου κρατήσεις.

Για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020, ο αερομεταφορέας εκτιμά οτι οι επιχειρήσεις του θα είναι τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα. Σε εμπορική ανακοίνωση της εταιρίας για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, καταγράφεται αύξηση 2,8% της επιβατικής κίνησης στα 22,2 εκατ. επιβάτες με συνολικά έσοδα σχεδόν κατά 10% αυξημένα στα 1,4 δισ. λίρες και με αύξηση πληρότητας κατά 1%, στις 24,3 εκατ. θέσεις.

Τα συνολικά έσοδα ανά θέση αυξήθηκαν κατά 8,8%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες έπειτα από την κατάρρευση του Thomas Cook. Ωστόσο το κόστος καυσίμων αυξήθηκε κατά 4,3% το τρίμηνο, και 813 πτήσεις ακυρώθηκαν το Δεκέμβριο λόγω εθνικών απεργιών στη Γαλλία. Η EasyJet είχε 1.274 ακυρώσεις το τρίμηνο, παρότι οι καθυστερήσεις άνω των 3 ωρών μειώθηκαν κατά 21% την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος. Οι προσδοκίες του αερομεταφορέα για το πρώτο μισό του έτους σε απώλειες χειμερινού προγράμματος είναι οτι θα βελτιωθούν σε σχέση με τα 275 εκατ. λίρες της προηγούμενης χρονιάς.

 

 

 

 

 

 

Share This