Η ναυτιλιακή εταιρεία probunkers, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) συμφώνησε με την Hyundai Mipo Dockyard (HMD) για την κατασκευή δύο εφοδιαστικών πλοίων (LNG Bunker Vessels-LNGBV), 7,600 m3 το καθένα, για εφοδιασμό υγροποιημένου φυσικού αερίου ως καυσίμου (LNG as a Fuel), υπογράφοντας επιστολή προθέσων με το κορυφαίο Νοτιοκορεάτικο Ναυπηγείο.

Η υπογραφή της επιστολής προθέσεων έρχεται ως προϊόν μιας λεπτομερούς και χρονοβόρας διαδικασίας κατά την οποία η τεχνική ομάδα της probunkers, στα πλαίσια ανεύρεσης της βέλτιστης επιλογής για την καλύτερη εξυπηρέτηση του σκοπού του έργου, εξέτασε περισσότερες από τριάντα (30) προτάσεις σχεδιασμού πλοίων, όπως ανακοινώθηκε. Στην διαδικασία συμμετείχαν αναγνωρισμένοι οργανισμοί όπως ο Αμερικανικός Νηογνώμονας (ABS), κορυφαίες εταιρίες σχεδιασμού, μηχανικής και κατασκευής, καθώς και έμπειροι ναυτικοί που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον κόσμο του LNG ως καύσιμο.

«Η επίτευξη μιας αρχικής συμφωνίας με την Hyundai είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο έργο μας και καταδεικνύει τους ακρογωνιαίους λίθους της φιλοσοφίας μας, την ποιότητα και την αξιοπιστία. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει τη δυναμική της εταιρείας και την εμπιστοσύνη όλων των εμπλεκομένων στη σημασία και επιτυχία του επιχειρηματικού μας σχεδίου» σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της probunkers, Αλέξανδρος Προκοπάκης.

Το ναυπηγείο Hyundai Mipo (HMD) αποτελεί μέρος του ομίλου Hyundai Heavy Industries. Ιδρύθηκε το 1975 και από το 1996, όταν το ναυπηγείο άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή πλοίων, έχει παραδώσει περισσότερα από 1000 πλοία. Έχοντας λάβει διεθνή βραβεία, όπως του Καλύτερου Ναυπηγείου 2011 (Best Shipbuilding Yard 2011) από την Lloyd’s List, το HMD κατατάσσεται στα πιο προηγμένα τεχνολογικά ναυπηγεία παγκοσμίως.

Το HMD είναι επίσης ένα από τα πολύ λίγα ναυπηγεία, που μπορούν να επιδείξουν εμπειρία στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής πλοίων LNG, ιδιαίτερα εφοδιαστικών πλοίων LNG (LNGBV).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This