Ο γερμανικός αερομεταφορέας ανήκε στην πτωχευμένη Thomas Cook και είναι ανταγωνιστής της Lufthansa και της Tui. Η πολωνική LOT προχωρά στην εξαγορά της γερμανικής αεροπορικής Condor, που ανήκε στην πτωχευμένηThomas Cook, όπως έκαναν γνωστό τρεις πηγές με γνώση του θέματος, σύμφωνα μ ε όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η Condor – που είναι ανταγωνίστρια της Lufthansa και της TUI – ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του νέου της ιδιοκτήτη.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγή με γνώση των εξελίξεων, ανέφερε ότι η Condor είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον ομίλων όπως η Apollo και η Greybull, καθώς και της LOT, που αναμενόταν να υποβάλουν τις τελικές τους προσφορές αυτή την εβδομάδα.

Σε αντίθεση με την Thomas Cook, που κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2019, η Condor έλαβε παράταση ζωής από τη Γερμανία υπό τη μορφή δανείου – γέφυρας ύψους 380 εκατ. ευρώ, ενώ μπήκε σε διαδικασία προστασίας επενδυτών, η οποία προϋποθέτει ότι μία εταιρεία δεν είναι ακόμη σε κατάσταση αφερεγγυότητας και μπορεί να σωθεί. Η Condor ψάχνει τρόπους να μειώσει τα κόστη και την περσμένη εβδομάδα έκανε συμφωνία με τους αεροσυνοδούς για περικοπή 150 από τις συνολικά 2.400 θέσεις εργασίας στα πληρώματα καμπίνων.
Share This