Οι πιστώτριες τράπεζες κλείνουν το deal με την Impala Invest, ενώ ο συνιδρυτής της Creta Farms προσέφυγε στην Επ. Ανταγωνισμού και καταγγέλλει έμμεση εμπλοκή της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας. Οι προβολείς στρέφονται -για ακόμα μια φορά-  στην υπόθεση της Creta Farms, καθώς οι πληροφορίες έως αργά χθες το βράδυ ανέφεραν ότι σήμερα θα πέσουν οι τελικές υπογραφές της συμφωνίας  μεταξύ των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών και του φερόμενου ως προτιμητέου επενδυτή, Impala Invest. Όπως ανέφεραν πηγές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις «δεν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, τα κείμενα είναι έτοιμα προς υπογραφή».

Εξάλλου, δεν φαίνεται να υπάρχουν και πολλά περιθώρια καθυστερήσεων, δεδομένου ότι το σχέδιο εξυγίανσης πρέπει να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο έως τις 29 Φεβρουαρίου, και όχι μέσα στον Μάρτιο που αρχικώς είχε εκτιμηθεί, καθώς εκπνέει το καθεστώς προστασίας της αλλαντοβιομηχανίας από τους πιστωτές της.

Την ίδια ώρα πάντως, υπάρχουν και φωνές που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσει να «κλειδώσει» σήμερα η συμφωνία, καθώς προτεραιότητα αυτή την στιγμή έχει η εκδίκαση της αίτησης «διεύρυνσης» των ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να καταστεί εφικτό η εταιρεία να βγάλει ασφαλιστική ενημερότητα«Η σημερινή εκδίκαση στο Ρέθυμνο δεν επηρεάζει τις εξελίξεις στην Αθήνα» απαντούν, πάντως, οι «αισιόδοξοι» παρατηρητές.

Πάντως, στο βαθμό που «κλειδώσει» η συμφωνία, τότε το επόμενο «ραντεβού» θα δοθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πρέπει να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης. Για το εάν δύναται να υπάρξει κάποια εμπλοκή, από πλευράς του Κωνσταντίνου Δομαζάκη κατά την έκτακτη γενική συνέλευση (υπενθυμίζεται ότι ο ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας έχει εγείρει θέμα νομιμότητας αναφορικά με το πώς οι τράπεζες απέκτησαν δικαιώματα ψήφου) οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι «ενδεχομένως ο κ. Δομαζάκης να κάνει δύσκολη την ζωή των τραπεζών κατά την έκτακτη γενική συνέλευση. Πιθανότατα οι τράπεζες αναμένουν μια τέτοια εξέλιξη και θα είναι προετοιμασμένες. Στο τέλος της ημέρας όμως, αυτός που έχει τα δικαιώματα ψήφου θα αποφασίσει και εν προκειμένω τα έχουν οι τράπεζες και αυτό δεν φαίνεται να αφήνει περιθώριο για ανατροπές επί της διαδικασίας».

Μέχρι να έρθει αυτή η ώρα, πάντως, ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης προετοιμάζει το νομικό του οπλοστάσιο, προχωρώντας παράλληλα και σε καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ζητώντας να προστατευτεί η Creta Farms. Ο κ. Δομαζάκης ενημέρωσε την Επιτροπή για τα πεπραγμένα στην εταιρεία του το τελευταίο διάστημα, γνωστοποιώντας και τα δύο εξώδικα που έχει αποστείλει κατά του CRO/monitor trustee κ. Μιχάλη Χουρδάκη, για τα οποία έχουν ενημερωθεί και οι πιστώτριες τράπεζες, ο εισαγγελέας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο κ. Δομαζάκης υποστηρίζει ότι υπάρχουν έκνομες και με ιδιαίτερη ποινική χροιάπράξεις των διοικούντων της Creta Farms, με αιχμή την διάθεση «σε μη νομιμοποιούμενα πρόσωπα “επιχειρηματικών μυστικών” της αλλαντοβιομηχανίας» αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά της Impala Invest, την οποία ο ίδιος την χαρακτηρίζει ως «άγνωστο fund».

Παράλληλα, αναφέρει ότι από δική του προσωπική έρευνα ανακάλυψε ότι η Impala Hellas –η εταιρεία που συστάθηκε για να αποτελέσει το διάδοχο σχήμα της Creta Farms- φέρεται ότι συνδέεται μέσω της μοναδικής της μετόχου, της Bella Bulgaria, με την Νίκας ΑΒΒΕ, καθώς όπως σημειώνει «στις οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2016  της εταιρείας Νίκας ΑΒΕΕ αναφέρεται ότι η θυγατρική εταιρεία Νίκας Bulgaria συνδέεται άμεσα με την εταιρεία Bella Bulgaria». Με αυτή την επισήμανση, ο κ. Δομαζάκης φαίνεται ότι επιδιώκει να ενδυναμώσει την επιχειρηματολογία του περί πρακτικών αντίθετων στη νομοθεσία για τον ανταγωνισμό.

 

 

 

 

 

Share This