Μια χώρα μεγάλη σημασίας και πηγή έμπνευσης αποτελεί η Ελλάδα για την Bayer, σύμφωνα με τον νέο διευθύνων σύμβουλο της Bayer Ελλάς, Ανδρέα Πόλνερ, και γι’ αυτό η εταιρεία προχωράει σε ενδυνάμωση της παρουσίας της στην χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι η Bayer συμπληρώνει φέτος 65 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Παρουσία στην Ελλάδα σχεδόν έναν αιώνα

Ο κ. Πόλνερ υπογράμμισε ότι η Bayer Ελλάς δεσμεύεται να κάνει την παρουσία της στην Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή, πιο καινοτόμο και πιο βιώσιμη, επισημαίνοντας ότι η εταιρία θα γιορτάσει την μακρόχρονη παρουσία της στην Ελλάδα και θα μοιραστεί το όραμά της για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας.

Ο κ. Πόλνερ υπενθύμισε στους προσκεκλημένους ότι η Bayer είναι παρούσα στην Ελλάδα για σχεδόν έναν αιώνα. Τα προϊόντα της Bayer διατέθηκαν στην Ελλάδα το 1925 μέσω του τότε τοπικού διανομέα PATHINA AG και 30 χρόνια αργότερα, το 1955, ιδρύθηκε η Bayer Ελλάς ως τοπική θυγατρική της Bayer AG.

Το όραμα της Bayer

Μιλώντας γενικότερα για το όραμα της Bayer είπε ότι επικεντρώνεται στους τομείς της καινοτομίας, της βιωσιμότητας και της δέσμευσής της στη χώρα. Η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα της Bayer και οδηγεί καθημερινά όλες τις προσπάθειες μας να διαμορφώσουμε το μέλλον, δημιουργώντας παγκόσμιες λύσεις για την υγεία και τη διατροφή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υιοθετούμε μια ολιστική προσέγγιση στην καινοτομία μέσω της εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης, επενδύοντας πάνω από το 12% των ετήσιων πωλήσεών μας, μέσα από πρωτοβουλίες ανοιχτής καινοτομίας που μπορούν να οδηγήσουν στην από κοινού ανακάλυψη τεχνολογιών αιχμής, με προγράμματα καινοτομίας για τους εργαζόμενους και κοινωνική καινοτομία που βοηθάει την Bayer να αναπτύξει συνεργασίες, που βελτιώνουν τη ζωή και την κοινωνία, πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Πόλνερ

Ο κ. Πόλνερ ανέλαβε επικεφαλής τόσο της Bayer Ελλάς όσο και του Τομέα Φαρμάκων σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία την 1η Αυγούστου 2019, διαθέτοντας εκτενή εμπειρία και τεχνογνωσία σε υψηλόβαθμες θέσεις στην εταιρία. Διαθέτει μεταπτυχιακό στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Witten/Herdecke της Γερμανίας και το Universidad de Concepcion της Χιλής.

 

Share This