Σε νέα έκδοση ομολογιακού Tier II μειωμένης εξασφάλισης προχωρά άμεσα η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ εκμεταλλευόμενη την καλή συγκυρία της αγοράς. Η έκδοση Tier II αναμένεται να υλοποιηθεί στις αμέσως προσεχείς ημέρες. Ήδη η διοίκηση της Πειραιώς πραγματοποιεί roadshow στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, στη σημερινή συγκυρία η Πειραιώς θα μπορούσε να πετύχει ένα επιτόκιο κοντά στο 5,5% με 6%, δεδομένου και του ότι το επιτόκιο της έκδοσης του Tier II του περασμένου καλοκαιριού έχει ήδη υποχωρήσει σημαντικά  και στο 7,45% στην 10ετία – δηλαδή πτώση της τάξης του 24% – ενώ στην 5ετία διαμορφώνεται στο 5,78%. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Alpha Bank “πέτυχε” επιτόκιο 4,25% ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά σχεδόν 11 φορές.

Να σημειωθεί ότι η Πειραιώς έχει ήδη προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου Tier II 500 εκατ. με επιτόκιο 9,75%. Η τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τα κεφάλαια της με Tier IΙ καθώς πρέπει να διαθέτει κεφαλαιακό μαξιλάρι για να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια εξυγίανσης του ισολογισμού της.

 

 

 

 

 

Share This