Για την αναβάθμιση συγκεκριμένων ακινήτων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφύλακίο της καθώς και για νέες αγορές θα διαθέσει η Eurobank περί το μισό δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2022 όπως είπε την Παρασκευή ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Σταύρος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της στρατηγικής του ομίλου στον τομέα των ακινήτων, πως μετά και την συγχώνευση με την Grivalia Properties το χαρτοφυλάκιο της Eurobank αποτελείται από περίπου 6.000 ακίνητα, συνολικής αξίας άνω των 2,1 δισ. ευρώ. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως η τράπεζα σκοπεύει να αξιοποιήσει επενδυτικά τμήμα του χαρτοφυλακίου οικιστικών ακινήτων που διαθέτει, ειδικά σε περιοχές όπου θεωρεί πως δεν είναι εύκολο να πωληθούν. Οι συγκεκριμένες κατοικίες θα αναβαθμιστούν και στη συνέχεια θα μισθώνονται με στόχο την βελτίωση της κερδοφορίας της τράπεζας.

Νέες επενδύσεις προγραμματίζει η τράπεζα και σε άλλους τομείς, όπως τα τουριστικά ακίνητα όπου διαθέτει ήδη σημαντική παρουσία μέσω της Grivalia Hospitality στην οποία ελέγχει το 25%. Ο αντιπρόεδρος της Eurobank και επικεφαλής της Grivalia Management Comp. Γιώργος Χρυσικός αναφέρθηκε τόσο στην καλή πορεία της αγοράς ακινήτων, όσο και στη βελτίωση της εικόνας στο μέτωπο των «κόκκινων δανείων» εξαιτίας της ανόδου τιμών στα ακίνητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This