Για την προσεχή Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου έχει προγραμματίσει το ΤΑΙΠΕΔ τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών. Η παράταση δόθηκε, προκειμένου να υποβληθούν οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων επενδυτικών σχημάτων. Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον από ξένους οίκους είναι μεγάλο.

Στη διαδικασία εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν 7-8 επενδυτικά σχήματα μεταξύ των οποίων τέσσερις ή πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες με δραστηριότητα στη διαχείριση δικτύων φυσικού αερίου, αλλά και κινέζικη εταιρία που διαθέτει τον έλεγχο δικτύου φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκή χώρα.

Ανάμεσα στις εταιρείες που φαίνεται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Υποδομών είναι, η γερμανική ΕΟΝ, η ισπανική Enagas, η γαλλική Engie (συνεργάτης της ΤΕΡΝΑ στον ηλεκτρισμό), η Italgas και η επίσης ιταλική Snam που δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα αφού ηγείται της κοινοπραξίας SENFLUGA (Snam, Enangaz, Fluxys) η οποία έχει εξαγοράσει το 66% του ΔΕΣΦΑ. Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΔΕΠΑ έχει δρομολογήσει το σχέδιο απόσχισης των δραστηριοτήτων που θα περάσουν στη ΔΕΠΑ Υποδομών με στόχο μέχρι τις 31 Μαρτίου να έχει συσταθεί η νέα εταιρεία. Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας πρέπει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 6 Μαρτίου 2020.

 

 

 

 

 

 

Share This