Σε μια από τις σημαντικότερες, μέχρι σήμερα, επενδυτικές κινήσεις του 2020 προχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, καθώς συμφώνησε για την εξαγορά καταστήματος 10.330 τ.μ. Ο λόγος για το κατάστημα όπου σήμερα στεγάζεται η αλυσίδα Σκλαβενίτης στη Λ. Κηφισίας, πλησίον της συμβολής με Λ. Αλεξάνδρας. Πρόκειται για μέρος του ακινήτου Κτήμα Θων που ανέπτυξε η Μπ. Βωβός τα χρόνια πριν από την οικονομική κρίση, στο οποίο κατά το παρελθόν λειτούργησε το πρώτο κατάστημα της γαλλικής αλυσίδας Carrefour στην ελληνική αγορά.

Εκτός από τα ισόγειο και τον ημιώροφο, το εν λόγω ακίνητο προσφέρει και 334 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα για την επένδυση αυτή από την Orilina ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ, με την εύλογη αξία του ακινήτου να εκτιμάται σήμερα σε περίπου 26,77 εκατ. ευρώ.

Πωλητής ήταν το επενδυτικό fund Bain, στο οποίο είχε περιέλθει το ακίνητο το τελευταίο διάστημα, καθώς αποτελούσε μέρος των εξασφαλίσεων του χαρτοφυλακίου κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που εξαγόρασε ο ξένος όμιλος το 2018. Πρόκειται για το Project Amoeba, το οποίο είχε αποκτηθεί αντί ποσού 432 εκατ. ευρώ. Το 2018 είχε πωληθεί ένα ακόμα μέρος της εν λόγω ανάπτυξης και συγκεκριμένα τμήμα από το υπερκείμενο κτίριο γραφείων.

 

 

 

 

Share This