Ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου των ΕΛΠΕ την Παρασκευή, μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, η Axia Research αναφέρει ότι αναμένει τα EBITDA να κινηθούν στα 105 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο έτους η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι προβλέπει κέρδη EBITDA για τον Όμιλο των ΕΛΠΕ στα 560 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη στα 150 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το μέρισμα, η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,5 ευρώ/μετοχή (έχει ήδη ανακοινωθεί προμέρισμα 25 σεντς και αναμένεται να δοθούν ακόμη 25 σεντς ανά μετοχή).

Όπως επισημαίνει η Axia Research, η προγραμματισμένη συντήρηση που έλαβε χώρα στο εν λόγω διάστημα σε συνδυασμό με τα μειωμένα περιθώρια διΰλισης οδηγούν σε μια εκτίμηση για μειωμένα EBITDA κατά 32,8% σε ετήσια βάση, στα 105 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο αναμένεται να κυμανθεί σε επίπεδα 2 δολαρίων χαμηλότερα σε μηνιαία και ετήσια βάση, λίγο επάνω από τα 8 δολάρια ανά βαρέλι. Παράλληλα, τονίζεται ότι ο ήπιος φετινός χειμώνας περιόρισε σε ένα βαθμό τους όγκους πωλήσεων, αλλά αυτό αντισταθμίζεται σε ένα βαθμό από τις βελτιώσεις στη λειτουργική κερδοφορία στο δίκτυο διανομής.

Με βάση την εικόνα, η Axia υιοθετεί σύσταση αγοράς για τη μετοχή των ΕΛΠΕ και τοποθετεί την τιμή-στόχο στα 10,40 ευρώ από 7,04 ευρώ στις 24/2.

Share This