Στον τερματισμό της οδεύει η συνεργασία της Lufthansa με την Condor μετά την εξαγορά της δεύτερη από την Πολωνική Lot. Δεν θα διακόψουμε άμεσα όλα τα συμβόλαια με τη Condor, δήλωσε το μέλος ΔΣ της Lufthansa, Harry Hohmeister, σε συνέντευξή του στη Handelsblatt, όμως υπαινίχθηκε ότι όταν τα συμβόλαια αυτά λήξουν δεν θα ανανεωθούν.

Επιπλέον, η Lufthansa θα εστιάσει περισσότερο στην πιστότητα των επιβατών της, δίνοντας έμφαση, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα Miles & More, επιδιώκοντας να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της το χρησιμοποιούν περισσότερο στις πτήσεις του αναπτυσσόμενου δικτύου της. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η Condor σύντομα θα πρέπει να αναζητήσει άλλους συνεργάτες για τις πτήσεις της, ιδιαίτερα για το δίκτυο μακρινών προορισμών.

Ο πρόεδρος της Lufthansa δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τη διάσωση της Condor από τη Lot. Ως θυγατρική του Thomas Cook, η Condor αποτελούσε μέρος ενός τουρ οπερέιτορ ο οποίος προσέφερε τα ίδια δρομολόγια και στη Lufthansa. Σήμερα, η εξαγορά του από τη Lot, αλλάζει πολλά. Όπως επισημαίνει ο κ. Hohmeister, σε γενικές γραμμές είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς γιατί οι κρατικές αεροπορικές εταιρίες διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό. Δεν αποκλείει μάλιστα την παρέμβαση της ΕΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This