Την απόφασή της να μη συνεχίσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, από σήμερα, ανακοίνωσε η Hive των ηλεκτρικών πατινιών, επικαλούμενη έλλειψη νομικού πλαισίου, για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητα στον συγκεκριμένο κλάδο. Η εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών, θυγατρική του ομίλου Daimler – Mercedes Benz, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Αθήνα μόλις πριν από έναν χρόνο, ενώ στη συνέχεια έκανε άνοιγμα προς τη Θεσσαλονίκη.

«Η Hive ανακοινώνει ότι λαμβάνει τη στρατηγική απόφαση να μη συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα από σήμερα, Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου 2020» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνοντας ότι «θα εστιάσει σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές που ήδη λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου αριθμού παρόχων».

Η εταιρεία αφήνει ανοιχτό το παράθυρο να επανέλθει στην ελληνική αγορά, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει εφόσον οι συνθήκες αλλάξουν καθώς πιστεύει στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς.

«Η HIVE πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των πόλεων, των καταναλωτών και των εταιριών. Η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας αναγκάζει την εταιρεία να αποχωρήσει επί του παρόντος από την ελληνική αγορά. Πιστεύοντας στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, αν οι συνθήκες αλλάξουν σίγουρα η εταιρία θα επανεξετάσει την ελληνική αγορά» τονίζει η εταιρεία. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών που ήρθε μετά την αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών scooter Lime.

 

 

 

 

 

Share This