Στις 12 Μαρτίου και όχι στις 3, όπως ήταν προγραμματισμένο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση της «Δουμπιά», της θυγατρικής εταιρείας της Οινοποιίας «Μαλαματίνα». Οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν περιθώριο έως τα τέλη του Ιανουαρίου να καταθέσουν τις προσφορές τους για την απόκτηση τη εταιρείας η οποία την τελευταία περίοδο έχει αποκτήσει μεγάλη αξία ως brand.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν κατά πληροφορίες είναι τρεις: Η μία από τον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη, η δεύτερη από τους αδελφούς Σαράντη της «Όλυμπος» και η τρίτη από κυπριακό fund. Η αναβολή περάτωσης του διαγωνισμού δόθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα των υποψήφιων αγοραστών στην Ernst & Young, οι οποίοι επικαλέστηκαν χρονική στενότητα για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Στο χρονικό αυτό διάστημα οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να «τρέξουν» τις διαδικασίες προκειμένου να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα έχουν τον χρόνο να εξετάσουν τις κινήσεις των συνυποψηφίων τους και εν συνεχεία να προσαρμόσουν τις προσφορές τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της η “Μαλαματίνα” αποφάσισε την πώληση της συγκεκριμένης θυγατρικής με απώτερο στόχο να μείνει ελεύθερο έδαφος για τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις που σχεδιάζει η εταιρεία οινοποιίας.

Μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού πάντως, δεν αποκλείονται εκπλήξεις, με την είσοδο στην «αρένα» των προσφορών και νέων υποψηφίων… Εξάλλου όπως “ακούγεται” στην αγορά, έντονο ενδιαφέρον για τη Δουμπιά εκφράζουν και άλλα funds, ξένα αλλά και εγχώρια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This