Η Flybe, η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, κατέρρευσε και μπήκε υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με απώλεια περισσότερων από 2.000 θέσεων εργασίας, λιγότερο από δύο μήνες από τότε που η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε συμφωνία διάσωσης.

Ο αντίκτυπος του κορονοϊού στις κρατήσεις ήταν το τελευταίο χτύπημα για την αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στην Exeter, η οποία εκμεταλλεύεται σχεδόν το 40% των εσωτερικών πτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η κυβέρνηση αναφέρεται πως καθυστέρησε δάνειο 100 εκατομμυρίων λιρών.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (CAA) ανακοίνωσε νωρίς την Πέμπτη το πρωί ότι η αεροπορική εταιρεία είχε εισέλθει υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Τόνισε ότι όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν και προέτρεψε τους επιβάτες να μην πάνε στα αεροδρόμια.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Anderson δήλωσε ότι η εταιρεία είχε κάνει «κάθε δυνατή προσπάθεια» για να αποφύγει την κατάρρευση, αλλά ήταν «ανίκανη να ξεπεράσει σημαντικά προβλήματα χρηματοδότησης».

 

 

 

 

Share This