Με το λανσάρισμα του online καταστήματος της φίρμας COS εντός του Απριλίου ξεκινά η νέα επέκταση του πολυεθνικού σουηδικού ομίλου ένδυσης H&M σε Ελλάδα και Κύπρο. Η φίρμα που διαθέτει φυσικό δίκτυο σε άλλες ξένες αγορές προγραμματίζει να αποκτήσει κατ’αρχάς ηλεκτρονική μόνον παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το λανσάρισμα της πραγματοποιεί ειδική προώθηση προσφέροντας 20% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία για τους εγγεγραμμένους χρήστες της ιστοσελίδας της από Ελλάδα και Κύπρο.

Ομοίως προετοιμάζονται για το λανσάρισμα τους τα ηλεκτρονικά καταστήματα των ομόσταβλων αλυσίδων του ομίλου, Arket και Otherstories, οι οποίες θα εμφανιστούν επίσης στην ελληνική και κυπριακή αγορά μέσα στην Άνοιξη του 2020. Και οι συγκεκριμένες φίρμες προσφέρουν στους εγγεγραμμένους χρήστες έκπτωση 20% και 10% αντίστοιχα, στο πλαίσιο της προωθητικής ενέργειας της πρώτης τους εμφάνισης. Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να λανσάρισμα των ηλεκτρονικών καταστημάτων των αλυσίδων Weekday και Monki.

Υπενθυμίζεται πως η H&M εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 2007 και έως σήμερα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 35 σημείων της ομώνυμης αλυσίδας ένδυσης, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε επενδύσεις υποστήριξης των υπόλοιπων φιρμών του ομίλου. Σε ότι αφορά την επίδοση της στην ελληνική αγορά το 2019 (1η Δεκεμβρίου 2018-30 Νοεμβρίου 2019), η αλυσίδα παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 5% σε ευρώ στα 176 εκατ. ευρώ από 161,5 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Σημειώνεται πως η επίδοση της σε επίπεδο καθαρών πωλήσεων εκπεφρασμένων σε σουηδικές κορώνες ήταν 9%.

Θετική ήταν και η επίδοση της αλυσίδας στην αγοράς της Κύπρου -όπου λειτουργεί ένα κατάστημα στη Λευκωσία, αλλά και online κατάστημα της ομώνυμης φίρμας, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7% (10% σε σουηδικές κορώνες) καθώς ανήλθαν στα 8,2 εκατ. ευρώ από 7,4 εκατ. ευρώ το 2018. Τέλος στη Βουλγαρία, αγορά η οποία όπως και η Κύπρος ελέγχεται από την ελληνική θυγατρική του ομίλου οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 2% (6% σε σουηδικές κορώνες) και ανήλθαν στα 63,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η H&Μ στη Βουλγαρία διατηρεί δίκτυο 21 καταστημάτων.

 

 

 

 

Share This