Ξεκίνησε η διαδικασία για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, με τη δημοσίευση των όρων του διαγωνισμού.

Στις 2 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη θα κατατεθούν οι προσφορές εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Στόχος είναι η υπόθεση να έχει κλείσει –εάν είναι δυνατόν- πριν από το Πάσχα, που φέτος πέφτει στις 19 Απριλίου. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες με την δημοσίευση των όρων του διαγωνισμού, που απαιτεί από τους υποψηφίους business plan και οικονομική προσφορά, ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι «συνεχίζει να εργάζεται με μεθοδικότητα και στοχοπροσήλωση για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, τα οποία επί μακρόν είχαν εγκαταλειφθεί».

Η ΕΛΒΟ βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από το 2014 και σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Γερμανική Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW), η Ισραηλινή Plasan, η εκ Νοτίου Αφρικής Paramount Group και η ελληνική Kouimtzis Group. Εκείνο που απομένει να δούμε είναι πόσοι από αυτούς τους ενδιαφερόμενους θα φθάσουν στο τελικό στάδιο, αλλά και αν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι που μέχρι σήμερα παρέμειναν… αόρατοι.

 

Share This