Περί τα 50 λεπτά διήρκεσε η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν τω μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Στη διάρκεια της συζήτησης Μητσοτάκη-Τσίπρα ετέθησαν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, τα μέτρα της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ενίσχυσης των επιχειρήσεων ενώ με δική του ατζέντα και προτάσεις μέτρων, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαξίμου: Καλοδεχούμενη κάθε εποικοδομητική πρόταση

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, “Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις του και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα αρμόδια υπουργεία.
Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος “Μένουμε Σπίτι”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωση αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για το τι πρότεινε στον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Τηλεδιάσκεψη  με Γεννηματά και πολιτικούς αρχηγούς

Η λογική της βιντεοκλήσης επελέγη σε αντίθεση με  τις αρχικές ανακοινώσεις περί δια ζώσης συνάντηση,  ώστε να εμπεδωθεί το μήνυμα προς τους πολίτες “Μένουμε σπίτι”.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής,  Φώφη Γεννηματά.

Ο κύκλος των τηλεδιασκέψεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστεί.

Αύριο, βάσει της κυβερνητικής ενημέρωσης, ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 13:00, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 13:30.

Ο κύκλος των τηλεδιασκέψεών του θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, στις 11:00,  με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η κυβέρνηση, δια της αναπληρώτριας εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, ανακοίνωσε νέα μέτρα. Ειδικότερα, στην επέκταση του μέτρου αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα, στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, προχωρεί από την Τετάρτη η κυβέρνηση. Από την κίνηση αυτή θα εξαιρεθούν τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Παράλληλα, όσοι εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια τίθεται σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ενώ προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την υποχρέωση αυτή. Επίσης, από αύριο το πρωί αναστέλλεται η εφαρμογή του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου.

Share This