Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή η Υπουργική Απόφαση  βάσει της οποίας εξειδικεύεται η πρόβλεψη αναφορικά με το δικαίωμα των γονέων εργαζομένων να λάβουν την άδεια ειδικού σκοπού.Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος μίλησε στο SBC και τη δημοσιογράφο Σοφία Μύτιλη για τα προβλήματα αλλά και τις αδικίες που ανακύπτουν.

Οπως επισημαίνει ο δικηγόρος «καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για εργαζόμενους γονείς, οι οποίες δεν είχαν εγγράψει τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είτε από επιλογή είτε λόγω ηλικίας , την φροντίδα των οποίων είχαν αναλάβει μέχρι σήμερα οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Οι εργαζόμενοι γονείς που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν δικαιούνται την άδεια ειδικού σκοπού, βάσει των μέχρι τώρα ισχυουσών διατάξεων».Σύμφωνα με τον δικηγόρο άμεση λοιπόν κρίνεται η νομοθετική ρύθμιση του συγκεκριμένου ζητήματος,προκειμένου να βρεθεί μία λύση σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση.

Το δεύτερο πρακτικό ζήτημα, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο που έχει προκύψει λόγω της επικείμενης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, την ίδια στιγμή που αρκετοί γονείς έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Σύμφωνα με το κ. Καρούζο «το θέμα εν προκειμένω είναι αν η ήδη ληφθείσα άδεια συνεχίζει να ισχύει, τουλάχιστον έως τις πρώτες 4 ημέρες (3 +1 ημέρα από άδεια αναψυχής), οι οποίες αποτελούν τον ελάχιστο αριθμό ημερών που μπορεί να λάβει ένας εργαζόμενος. Εν τοις πράγμασι όμως, εφόσον η λειτουργία της επιχείρησης αναστέλλεται, ο εργαζόμενος δεν μπορεί να λάβει άδεια και κατ’ επέκταση να αμειφθεί και για αυτή, αφού η αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης συνιστά ανωτέρα βία και απαλλάσσει τον εργοδότη από την υποχρέωση καταβολής μισθού.

 

Share This