Σε 387 ανέρχονται πλέον συνολικά τα κρούσματα από τον κορωνοϊό, καθώς προστέθηκαν 35 νέα κρούσματα, όπως ενημέρωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Συμπλήρωσε πως στους 70 ανήλθαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται, με 11 από αυτούς να έχουν διασωληνωθεί, 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 5, με το μέσο όρο ηλικίας όλων όσοι κατέληξαν να είναι τα 68 έτη.

«Από την Τετάρτη το πρωί δε θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα πολίτες που δεν είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα και είναι ξένοι, μπορούν να φύγουν όποτε θέλουν από τη χώρα», τόνισε με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορονοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες. «Αν πειθαρχήσουμε, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Αν πειθαρχήσουμε, θα τα καταφέρουμε. Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό και πρέπει να νικήσουμε», συμπλήρωσε.

 

Share This