Σε νέα ενημέρωση προς τους πολίτες προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά τις 17:00. Όπως ανέφερε «είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό», ενώ παραμένουν οι τρεις στόχοι: περιορισμός του ιού, ενίσχυση του συστήματος υγείας και η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων.

Τόνισε πως αναμένεται να διοχετευθούν στην οικονομία τόσο πόροι του ΕΣΠΑ χωρίς γραφειοκρατία, όσο και 2 δις ευρώ για παραγωγικές δραστηριότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σημείωσε πως το κράτος θα αναλάβει μέρος του μισθού των εργαζομένων για επιχειρήσεις που συγκαταλέγονται στους κλάδους που πλήττονται ενώ υπενθύμισε ότι αναστέλλονται όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις με έκτακτα μέτρα για τη διάσωση θέσεων εργασίας να είναι στο επίκεντρο.

Αναφορικά με την στελέχωση των υπηρεσιών υγείας, ενημέρωσε πως κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2.000 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται άμεσα, το ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε κέντρο νοσηλείας περισταστικών κορωνοϊού και το θεραπευτήριο ATTICA στο Θριάσιο επιτάσσεται προσφέροντας στο ΕΣΥ 1.900 νέες κλίνες.

Τέλος, υπογράμμισε πως είμαστε στην αρχή μιας μάχης η οποία θα είναι δύσκολη, ειδικά εντός του επόμενου διμήνου, με το μεγαλύτερο όπλο κατά του ιού να είναι η παραμονή μας στο σπίτι. “Η νίκη θα έρθει αν όλοι φανούμε πειθαρχημένοι στρατιώτες σε αυτό τον πόλεμο ζωής”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Share This