Τηλεδιάσκεψη για την πανδημία του νέου κορωνοϊού πραγματοποίησαν οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για την πανδημία του νέου κοροναϊού (Covid-19). Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ανακοινώσει μέσω Twitter την έκτακτη διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με βίντεο για τον Covid-19.

Αποφασίστηκε ομόφωνα το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών, καθώς και ο συντονισμός της επιστροφής των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.

H πανδημία που συνδέεται με τον νέο κορoνοϊό, που μετρά ήδη πάνω από 7.000 θανάτους, βαραίνει όλο και περισσότερο και αποδιοργανώνει σήμερα όλο τον πλανήτη. «Κάθε χώρα, χωρίς εξαιρέσεις, οφείλει τα λάβει το πλέον τολμηρά μέτρα για την ανάσχεση ή την επιβράδυνση της απειλής του ιού», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Σε σχέση με τον προηγούμενο απολογισμό, έως την Κυριακή στις 19.00 ώρα Ελλάδας, 587 νέοι θάνατοι και 11.597 νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως. Οι χώρες, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι νέοι θάνατοι, σε διάστημα 24 ωρών, είναι η Ιταλία με 345 επιπλέον νεκρούς, το Ιράν (129) και η Γαλλία (36).

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) καταμετρά συνολικά 80.860 κρούσματα, εκ των οποίων 3.213 θάνατοι, ενώ 67.490 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί. 16 νέα κρούσματα και 14 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας.

 

Share This