Σχέδιο για μηνιαίο επίδομα 400-500 ευρώ αντί μισθού για πάνω από μισό εκατομμύριο εργαζομένους επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τις επιπτώσεις στην οικονομία από τον κορωνοϊό.

Το τελικό ύψος του επιδόματος, πάντως, θα εξαρτηθεί από τον συνολικό αριθμό εργαζομένων που θα προκύψουν ως δικαιούχοι ενίσχυσης μετά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, αλλά και από το συνολικό πακέτο μέτρων ενίσχυσης που θα πάρει η κυβέρνηση από τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ε.Ε.Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα ,θα είναι μηνιαίο και για τον Μάρτιο θα δοθεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο (από 16/3 και μετά), καθώς για το πρώτο δεκαπενθήμερο που δεν είχαν βγει οι απαγορεύσεις οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρωθούν από την επιχείρηση στην οποία απασχολούνται το μισθό που αναλογεί στις μέρες που δούλεψαν.

Αν το λουκέτο λόγω κορωνοϊού συνεχιστεί για άλλο ένα δεκαπενθήμερο (π.χ. από 1/4 ως 16/4) τότε οι εργαζόμενοι θα πάρουν 400 ή 500 ευρώ ως μηνιάτικο. Οι δε εισφορές τους θα καλύπτονται από το κράτος για όσο διάστημα διαρκούν οι απαγορεύσεις.

Share This