Υψηλόβαθμα στελέχη της Boeing βρίσκονται σε συνομιλίες με αξιωματούχους από το Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο για την παροχή οικονομικής στήριξης στον αεροναυπηγικό κολοσσό και τους προμηθευτές του, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου για τον αεροναυπηγικό τομέα, μεταδίδει η Wall Street Journal.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε τον αεροναυπηγικό τομέα να σταθεί και πάλι στα πόδια του πιο γρήγορα αν υπάρξει οικονομική βοήθεια» ανέφερε αξιωματούχος στη WSJ.

Υπενθυμίζεται ότι η Boeing επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για βραχυπρόθεσμη υποστήριξη, ενώ ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση θα παράσχει υποστήριξη μέσα από ένα πακέτο 850 δισ. δολαρίων(προς πρόταση). Σύμφωνα με την εταιρεία, το 70% των εσόδων της πηγαίνει στους προμηθευτές της με αποτέλεσμα αν δεν λάβει χρηματοδότηση να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταρρεύσει. Ωστόσο, το ακριβές ποσό που θα χρειαστεί η εταιρεία για την κάλυψη των εξόδων θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς αλλά και το πόσο θα διαρκέσει χρονικά η κρίση αυτή.

 

 

 

 

Share This