Οι συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού στην οικονομία της χώρας μας είναι σοβαρές και για να αντιμετωπιστούν θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοιού ώστε να επανέλθουμε στην καθημερινότητα.

Κατερίνα Φραγκάκη -δικηγόρος

Σε μια τόσο τραγική κατάσταση που βιώνουμε οι εισπρακτικές εταιρείες προτρέπουν τους πολίτες ουσιαστικά να παραβιάσουν τα μέτρα που επέβαλε η πολιτεία για να πληρώσουν τις δόσεις τους. Σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση για όλη την ανθρωπότητα οι εισπρακτικές εταιρείες στην Ελλάδα συνεχίζουν ακάθεκτες το «έργο» τους, μια πρακτική η οποία στην παρούσα χρονική περίοδο μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως απάνθρωπη.

Οι εισπρακτικές εταιρείες καλούν με περισσό θράσος την γιαγιά και τον παππού που είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους για να τους απειλήσουν για τη δόση. Μάλιστα ακολουθούν αυτή την πρακτική για μικροποσά και καλούν τις ευπαθείς ομάδες να μεταβούν στις Τράπεζες για τα πληρώσουν. Την τελευταία εβδομάδα καλούν κάποιους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κλείσει τις επιχείρηση τους για να τους επιστήσουν την προσοχή ότι θα χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό, αδιαφορώντας αν πρέπει να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους. Μάλιστα οι εισπρακτικές εταιρείες παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα για τα οποία πολλοί πελάτες δεν έδωσαν ποτέ την συγκατάθεση τους για να τα επεξεργαστούν, ενώ δεν έχουν να προτείνουν κάποια ρύθμιση της οφειλής στον πολίτη, παρά μόνο να εκτοξεύσουν απειλές.

Το μόνο που θέλουν είναι η δόση ανεξαρτήτως αν ο πολίτης έχει ήδη υποβάλλει πρόταση ρύθμισης και ουδέποτε έλαβε απάντηση. Το ύφος μάλιστα πολλών υπαλλήλων είναι τόσο απάνθρωπο που οι πολίτες τρομοκρατούνται και νιώθουν πλήρως απροστάτευτοι μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα. Η κατάσταση αυτή θα πρέπει άμεσα να καταπολεμηθεί από την πολιτεία και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και να τους επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα για την επικίνδυνη αυτή πρακτική τους, η οποία οδηγεί σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας .

Share This