Τα ολοένα και περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι καθημερινοί θάνατοι από τον κορονοϊό, αλλά και τα έκτακτα μέτρα και το κλείσιμο των συνόρων στο οποίο έχουν προχωρήσει πολλές χώρες, συνεχίζουν να γονατίζουν τις διεθνείς αγορές. Μεγάλες ζημιές κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η Wall Street στο άνοιγμα της κατέγραψε απώλειες της τάξης του -7%, φτάνοντας σε χαμηλό τριετίας, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί εκ νέου ο μηχανισμός της αυτόματης 15λεπτης διακοπής των συναλλαγών, ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση των τιμών. Με απώλειες έκλεισε και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου συνεχίζουν μεγάλες απώλειες, λόγω της αύξησης των θυμάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορονοϊό, την ίδια ώρα που χώρες σε όλο τον κόσμο παίρνουν έκτακτα μέτρα και κλείνουν τα σύνορα τους.

Καθηλωμένα παρέμειναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. O γερμανικός DAX έκλεισε στο -5,56%, ο γαλλικός CAC στο -5,94%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στο -4,05%, ενώ στο Μιλάνο οι απώλειες για τον FTSE MIB περιορίστηκαν στο -1,21%. Στη Μαδρίτη ο IBEX έκλεισε στο -3,44%.

Στις ΗΠΑ, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones του χρηματιστηρίου της WallStreet στη Νέα Υόρκη βυθίστηκε σήμερα πάνω από 7%, φτάνοντας σε χαμηλό τριετίας, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί εκ νέου ο μηχανισμός της αυτόματης 15λεπτης διακοπής των συναλλαγών, ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση των τιμών.

Ο δείκτης κατρακύλησε σε επίπεδα χαμηλότερα από όταν ανέλαβε την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ, στο τελευταίο ορόσημο του πιο δραματικού κύματος ρευστοποιήσεων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εδώ και δεκαετίες, λόγω του κορονοϊού.

Μετά την προσωρινή ανάκαμψη της Τρίτης, το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε και πάλι με απώλειες, καταφέρνοντας να διορθώσει προς το τέλος της συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,93% στις 487,35 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 473,17 μονάδων (-3,82%) και 490,65 μονάδες (-0,26%). Ο τζίρος ανήλθε στα 61,4 εκατ. Ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This