Σύμφωνα με τα έως τώρα επίσημα στοιχεία τον μήνα Μάρτιο έχουν γίνει περίπου 41.000 απολύσεις. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» πριν το κλείσιμο του μήνα συμπληρώνοντας ότι δεν «δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί».

«Το μήνυμα που στείλαμε στους επιχειρηματίες και δια μέσου του διαγγέλματος του πρωθυπουργού είναι ότι όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με ευθύνη και να μην επικρατήσει ο πανικός», συμπλήρωσε.

Όσες απολύσεις συμβούν από σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου και εφεξής σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με εντολή του κράτους θα θεωρούνται άκυρες. Ταυτόχρονα όλες οι ενισχύσεις που απευθύνονται στις επιχειρήσεις συνδέονται με ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας – δηλαδή όσοι εργοδότες δεν έχουν κλείσει με εντολή του κράτους και προχωρούν σε απολύσεις δεν θα μπορούν να λάβουν έκτακτες ενέσεις ρευστότητας ούτε να ευνοηθούν από την αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων κλπ.

 

Share This