Το Υπουργείο Εργασίας ολοκληρώνει μια νέα ρύθμιση με βάση την οποία θα δοθεί η δυνατότητα σε ανοιχτές επιχειρήσεις στις οποίες υπάρχει μείωση της εργασίας, να επιβάλλουν εκ περιτροπής απασχόληση στο 50% του προσωπικού τους με μείωση του χρόνου εργασίας κατά 50%, δηλαδή να υφίσταται απασχόληση για 15 ημέρες τον μήνα.

Του Βασίλη Πρασσά, Συμβούλου Εργασιακών Θεμάτων

Αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελευταίες διορθώσεις επί της ρύθμισης που θα δημοσιευτεί και ίσως ανακουφίσει χιλιάδες επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν αλλά πλήττονται στο μέγιστο από την δραματική μείωση της δραστηριότητάς τους.

Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι το αν για το υπόλοιπο διάστημα θα επιδοτούνται από το κράτος οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς, κάτι που αν ισχύσει θα δώσει μεγάλη ανάσα σε εργαζομένους και επιχειρήσεις Σημειώνουμε ότι το δικαίωμα της επιβολής της εκ περιτροπής απασχόλησης είναι κάτι το οποίο ακόμη και σήμερα εφαρμόζεται (αντί απολύσεων) ωστόσο ίσως τελικά σήμερα, με τη ρύθμιση του Υπουργείου, η όλη διαδικασία απλοποιηθεί περισσότερο.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Ωστόσο, με νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Τουρισμού, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Τουρισμού κος Θεοχάρης, εξετάζονται ειδικές ρυθμίσεις για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Μεταξύ άλλων υπάρχουν σκέψεις για τα ακόλουθα: • Επέκταση επιδότησης ΟΑΕΔ για 2 επιπλέον μήνες και μέχρι τέλος Μαϊου για όσους ξενοδοχοϋπαλλήλους λάμβαναν το ειδικό επίδομα ανεργίας • Επέκταση επιδότησης για 2 μήνες για άνεργους ξενοδοχοϋπαλλήλους που η επιδότησή τους έληξε τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο • Ειδική ρύθμιση για κάλυψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας σε περίπτωση που ο εργοδότης επιλέξει την εφαρμογή του μέτρου της Κατ’ επιβολήν Εκ Περιτροπής Απασχόλησης, με πληροφορίες του www.e-forologia να αναφέρουν ότι κι αυτοί οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν σε πρόγραμμα κρατικής επιδότησης που ίσως φτάσει και στα 800€ για ανάλογο διάστημα.

H ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ Τέλος έχει ανοίξει μια πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από την καταβολή του Δώρου Πάσχα για τους εργαζόμενους που πλέον δεν εργάζονται λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησής τους. Τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, δεν δικαιούνται πλέον αναλογία δώρου Πάσχα για το διάστημα από 15/3 έως 30/4. Σύμφωνα και με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταικούρα, το μείζον αυτό θέμα αξιολογείται από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Share This