Ανάκαμψη στη Wall Street χάρη στις μετοχές τεχνολογίας και παρά τα αρνητικά μηνύματα που στέλνει η αγορά εργασίας των ΗΠΑ, μέσω των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας. Εντυπωσιακό «γύρισμα» για την αμερικανική αγορά, καθώς οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street όχι μόνο κάλυψαν τις αρχικές, ισχυρές, τους απώλειες αλλά εμφανίζουν και σημαντικά κέρδη, σε μία, πάντως, ακόμη ένδειξη ότι η μεταβλητότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των χρηματιστηριών στην… εποχή του κορονοϊού.

Αφού πρώτα εμφάνισε απώλειες που έφθασαν στο 1,5% ο Dow Jones κινείται, πλέον, ανοδικά με κέρδη της τάξης του 0,26%, ενώ στο +0,54% κινείται ο S&P 500 και άνοδο 2,4% σημειώνει ο Nasdaq. Καταλύτης αυτής της αντιστροφής αποδεικνύεται η πορεία των κορυφαίων τεχνολογικών μετοχών, με αυτές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google να εμφανίζουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Πάντως τα αρνητικά μακροοικονομικά δεδομένα, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να φθάνουν στο υψηλότερο επίπεεδο από το 2007 επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία, με τα μετρητά να εξακολουθούν να θεωρούνται η καλύτερη επιλογή.

 

 

 

 

 

Share This