“Η κόλαση είναι προ των πυλών”, δήλωσε ο Άκμαν, κατά τη διάρκεια της 28λεπτης παραληρηματικής συνέντευξής του. “Κατεβάστε τον διακόπτη τώρα”, τόνισε αναφερόμενος στην οικονομία, “έρχεται τσουνάμι”.

Ο Άκμαν κάλεσε εμφατικά τον πρόεδρο Τραμπ να θέσει σε “παύση” τη χώρα για 30 ημέρες και να κλείσει τα σύνορα ώστε να σταματήσει την εξάπλωση της επιδημίας. Ναι, αυτό θα σήμαινε οικονομική καταστροφή, γι’ αυτό ο Άκμαν πρότεινε ο Τραμπ να κηρύξει “εαρινές διακοπές” σε όλη τη χώρα και να ζητήσει από την κυβέρνηση να καταβάλει τους μισθούς, να αναστείλει τους πλειστηριασμούς και να στηρίξει οικονομικά τα νοικοκυριά στην εκπλήρωση των μηνιαίων υποχρεώσεών τους, όπως τα ενοίκια, ώστε να βοηθήσει τον κόσμο να ξεπεράσει την κρίση.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Αμερικανοί θα μείνουν στα σπίτια τους και ο κορονοϊός θα σταματήσει να εξαπλώνεται.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Άκμαν προειδοποίησε, κατά τη διάρκεια της συναισθηματικά φορτισμένης συνέντευξής του που άγγιζε τα όρια του πανικού, ότι η χώρα θα βιώσει μια παρατεταμένη πανδημία, η οποία θα οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρων κλάδων, από τον τομέα των ξενοδοχείων και της εστίασης ως τον κλάδο του real estate.

“Αυτό που τρομάζει τον αμερικανικό λαό και τις επιχειρήσεις της χώρας στην παρούσα φάση είναι η βαθμιαία επέκταση” των μέτρων περιορισμού της επιδημίας, ανέφερε ο Άκμαν. “Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αντέξει μια 18μηνη παύση, αλλά μπορεί να αντέξει μια παύση 30 ημερών”.

Ο διαχειριστής hedge fund, παριστάνοντας τον εμπειρογνώμονα του τομέα υγείας, τόνισε μάλιστα ότι η μεταδοτικότητα του κορονοϊού ενδεχομένως να οδηγήσει σε εκατομμύρια θανάτους εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα. Σχεδόν καύγαζε όταν αναφέρθηκε στους κινδύνους που ενέχει η νόσος για τον ηλικιωμένο πατέρα του, ενώ αποκάλυψε ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους του ενδεχομένως να είναι φορείς του κορονοϊού.

“Η μόνη λογική θυσία αυτή τη στιγμή είναι αυτή της ιατρικής κοινότητας, των νοσηλευτών, των γιατρών και των ανθρώπων που φροντίζουν τους ασθενείς”, τόνισε ο Άκμαν. “Ο πρόεδρος δεν θα προτείνει αποβίβαση στη Νορμανδία”, σημείωσε, υποθετικά μιλώντας, όσον αφορά την πρότασή του να “κατεβάσει ρολά” η χώρα για 30 ημέρες. “Θα πει, πηγαίντε σπίτι σας, περάστε έναν μήνα με την οικογένειά σας”, συνέχισε.

 

Share This