Στην ανακοίνωση νέων μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στους… εκδρομείς που φεύγουν για την επαρχία και συνωστίζονται στα διόδια νομίζοντας πως βρίσκονται σε διακοπές, ο υφυπουργός, με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα είπε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για ανθρώπους που επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, υπογραμμίζοντας μάλιστα με νόημα ότι η πολιτεία γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς:

-Αυτό το Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας. Από Δευτέρα στις λαϊκές αγορές θα μειωθεί κατά 50% η παραγωγή, με υποχρέωση να υπάρχει απόσταση 5 μέτρων ανά πάγκο.

– Επίσης από Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ θα επιτρέπεται η είσοδος ενός πελάτη ανά 15 τετραγωνικά μέτρα αντί για 10 που ισχύει έως σήμερα.

– Από το Σάββατο επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων. Για την έκδοση εισιτηρίου απαιτείται φορολογική δήλωση ή αντίγραφο του Ε1.

– Απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Όσα σκάφη είναι σε πλεύση είναι υποχρεωμένα μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να καταπλεύσουν.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι έχουν ανασταλεί οι επισκέψεις στις φυλακές.

Share This