Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εξετάσει τη στήριξή της στην έκδοση ευρωομολόγου για να βοηθήσει το μπλοκ να αντιμετωπίσει τον τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο από την επιδημία του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Εξετάζουμε όλα τα εργαλεία και οτιδήποτε βοηθά θα χρησιμοποιηθεί», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk. «Αυτό αφορά επίσης τα κορονο-ομόλογα, εάν βοηθούν και εάν είναι σωστά δομημένα, θα χρησιμοποιηθούν».

Τα σχόλια της προέδρου της Κομισιόν, η οποία ανήκει στο Συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ στη Γερμανία, που από καιρό αντιτάσσεται στην κοινή ανάληψη χρέους μαζί με υπερχρεωμένα μέλη της ΕΕ όπως η Ιταλία, αποτελεί ένδειξη ότι αρχίζει να δημιουργείται συναίνεση για ένα τέτοιο βήμα. Ο Τζουζέπε Κόντε, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, της χώρας που έχει χάσει περισσότερες ανθρώπινες ζωές από την πανδημία από οποιαδήποτε άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας απ’ όπου ξεκίνησε, ζήτησε να εκδοθούν ειδικά «κορονο-ομόλογα» για να βοηθηθούν τα κράτη-μέλη της ΕΕ να χρηματοδοτήσουν τις δαπάνες για την υγεία και τα οικονομικά προγράμματα διάσωσης.

 

Share This