Τους νέους στόχους για την επόμενη ημέρα της «Μυτιληναίος» ανακοίνωσε η επιχείρηση η οποία κάνει στροφή στις επιχειρηματικές της δράσεις, προκειμένου να συμβαδίσει απόλυτα με τον μετασχηματισμό της οικονομίας.

Ειδικότερα, η επιχείρηση αποφάσισε την δραστηριοποίηση στη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, στα υβριδικά συστήματα ηλεκτροπαραγωγής εκτός δικτύου, στην ενεργειακή αποδοτικότητα και σε νέες τεχνολογίες απαραίτητες για τον μετασχηματισμό της οικονομίας στρέφεται πλέον η ΜΕΤΚΑ.

Η επιχείρηση στοχεύει στις πολιτικές ενεργειακής μετάβασης, όπως έχει δείξει και η δημιουργία του νέου τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Αποθήκευσης και η εκμετάλλευση των ευκαιριών που διανοίγονται σε αυτή την νέα εποχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η στρατηγική της Mytilineos μετατοπίζεται από την ανάπτυξη παραδοσιακών θερμοηλεκτρικών μονάδων στην «επιθετική επέκταση», όπως ανακοίνωσε ο κ. Μυτιληναίος στον χώρο των λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, τα υβριδικά έργα σε μη διασυνδεδεμένα νησιά, μαζί με διάφορες καινοτόμες ενεργειακές λύσεις. «Έχουμε υιοθετήσει πλήρως την ιδέα της ταχείας μετάβασης της ενέργειας και δεσμευόμαστε να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες που προκύπτουν από αυτήν για το σύνολο των δραστηριοτήτων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρείας.

Στόχος της εταιρείας είναι οι λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης να αποτελέσουν βασική πηγή εσόδων για την ίδια κατά τα επόμενα πέντε χρόνια. Αναλυτικότερες ανακοινώσεις για τον μετασχηματισμό του κατασκευαστικού κλάδου αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της εταιρείας εκτίμησε ότι ο τομέας της ενέργειας είναι ο τελευταίος που θα πληγεί από την κρίση, καθώς η ζήτηση παραμένει υψηλή. Εξάλλου μείωση, όπως είπε, δεν έχει υπάρξει ούτε στον κλάδο του αλουμινίου, καθώς οι απώλειες από τη βόρεια Ιταλία αντισταθμίζονται από άλλες αγορές, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν υποχωρήσει η ζήτηση, η επιχείρηση διαθέτει Plan B, αλλά και Plan C.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για την περυσινή χρονιά, προκύπτει αύξηση κατά 47,8% στον κύκλο εργασιών που διαμορφώθηκε στα 2,25 δισ. ευρώ έναντι 1,52 δισ. το 2018, ενώ στο μέτωπο των λειτουργικών κερδών η αύξηση ήταν 10,4%. Διαμορφώθηκαν στα 313,2 εκατ. ευρώ, έναντι 283,6 εκατ. το 2018. Όσο για τα κέρδη ανά μετοχή, η επίδοση της περυσινής χρονιάς ήταν 1,014 ευρώ, έναντι 0,988 ευρώ το 2018.

Σε επίπεδο καθαρού δανεισμού, αυτός μειώθηκε κατά 22 εκατ. στα 421 εκατ. έναντι  443 εκατ. στο τέλος του 2018. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω ο λόγος του καθαρού δανεισμού προς λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθε σε 1,4.

 

Share This