Δραματικά δείχνουν να είναι τα στοιχεία αναφορικά με την αγορά πετρελαίου παγκοσμίως, το οποίο φτάνει ακόμα και τα 25,37 δολάρια/βαρέλι καταγράφοντας χαμηλό 19ετίας. Η μάχη κατά του κορονοϊού, οι καραντίνες, η «βουτιά» στην ταξιδιωτική κίνηση, αλλά και το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας ύφεσης, φαίνεται να αποτελούν τις κυριότερες αιτίες.

Έρευνα στους δρόμους της Αθήνας αλλά και στις τιμές των πρατηρίων του Υπουργείου Ανάπτυξης, δείχνει ότι για πρώτη φορά από το 2009 η τιμή του πετρελαίου κίνησης έπεσε σε πολλά πρατήρια της χώρας κάτω από το 1 ευρώ/λίτρο. Σε πρατήρια στην Πειραιώς, τη Χαμοστέρνας, τη Λεωφόρο Σχιστού, στην Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι και στην Αλ. Παναγούλη στο Νέο Ηράκλειο, μπορεί κανείς να γεμίσει το αυτοκίνητό του με πετρέλαιο κίνησης με τιμή από 0,962 έως 0,997 ευρώ/λίτρο. Η τιμή της βενζίνης από την πλευρά της έχει πέσει ακόμη και κάτω από 1,25 ευρώ/λίτρο, ακολουθώντας αντίστοιχη πτώση.

Ταυτόχρονα, αναλυτές της αγοράς αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των καυσίμων τις επόμενες ημέρες, αφού αυτή τη στιγμή η μέση τιμή στη χώρα με βάση στοιχεία του Υπουργείου, είναι 1,467 ευρώ/λίτρο για τη βενζίνη και 1,235 ευρώ/λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης.

 

Share This