Η Deutsche Bank AG ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει τα έσοδα της να υποχωρήσουν ελαφρώς αυτό το έτος καθώς συνεχίζει να συρρικνώνει τις δραστηριότητες της.

Η γερμανική τράπεζα επιβεβαίωσε πάντως τους βασικούς χρηματοοικονομικούς στόχους σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο, αν και προειδοποίησε ότι είναι ακόμα νωρίς για να αξιολογήσει τις πιθανές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, η τράπεζα περιμένει απόδοση των ιδίων κεφαλαίων στο 8% το 2022.

“Η Deutsche Bank έκανε μια καλή αρχή το 2020,έχοντας ολοκληρώσει ή ξεπεράσει ελαφρώς τους στόχους του 2019. Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι δεν θα πληρώσει μέρισμα για το 2019 και δεν σχεδιάζει να πληρώσει ούτε το 2020. Ωστόσο, σχεδιάζει “να ελευθερώσει κεφάλαιο για διανομή από το 2022 και στη συνέχεια με στόχο τη διανομή ενός ανταγωνιστικού μερίσματος”.

Οι τελευταίες προβλέψεις ωστόσο δεν ενσωματώνουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αξιολογηθούν πλήρως οι επιπτώσεις. “Η τράπεζα ενδεχομένως να επηρεαστεί σημαντικά από μια παρατεταμένη ύφεση σε τοπικό, περιφερειακό ή παγκόσμιο επίπεδο”, ανέφερε η Deutsche Bank.

Share This