Νέο γενναιόδωρο πακέτο μέτρων από τη γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να στηριχθούν επιχειρήσεις, νοικοκυριά και η οικονομία να αντέξει την επέλαση του κορονοϊού. Το ενδεχόμενο ακόμη και αγοράς μεριδίου σε επιχειρήσεις εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να θωρακίσει την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης από την πανδημία του κορονοϊού, όπως αποκάλυψε το οικονομικό της επιτελείο.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, ξεκαθάρισαν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να στηρίξει την οικονομία, με τον Αλτμάιερ να μην κρύβει τον φόβο του ότι το γερμανικό ΑΕΠ μπορεί να συρρικνωθεί έως και 5% το 2020.

«Η επιδημία του κορονοϊού άλλαξε πλήρως τις ζωές μας. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτή η κρίση να μη θέσει σε κίνδυνο τις ζωές και την υγεία των πολιτών ή την οικονομική πρόοδο της χώρας», τόνισε ο Σολτς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός δανεισμός της κυβέρνησης θα φθάσει στα 150 δισ. ευρώ, ενώ όσοι έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών και δεν μπορούν να εργαστούν το κράτος θα καλύπτει το 67% του εισοδήματός τους. Παράλληλα εκταμιεύονται άμεσα 50 δις. ευρώ προκειμένου να στηριχθούν μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ειδικό κεφάλαιο 600 δισ. ευρώ έχει, ήδη, δημιουργηθεί με στόχο το ποσό των 400 δισ. να δοθεί ως κρατική εγγύηση για τα δάνεια επιχειρήσεων, 100 δισ. θα είναι κρατική επένδυση σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και 100 δισ. θα διοχετευθούν μέσω της κρατικής τράπεζας KfW για αναχρηματοδήτηση δανεισμού επιχειρήσεων.

 

 

 

 

 

Share This