Στα 695 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα και στους 17 οι θάνατοι (14 άντρες και 3 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη) , όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας στην καθιερωμένη, καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Τα νέα επιβεβαιμένα κρούσματα είναι 71. Από το σύνολο των κρουσμάτων, το 56% είναι άντρες και το 21% άνω των 75 ετών.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών, σημειώνοντας πως τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Όπως είπε, «η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε αναφερθεί στις κυβερνητικές ενέργειες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Eπισήμανε ότι μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα γίνουν 2.145 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

 

 

 

Share This