Εσείς ρωτάτε και ο Θρασύβουλος Μίαρης -φοροτεχνικός μας απαντάει ……
-Επιτρέπονται οι απολύσεις από επιχείρηση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε Αναστολή;
Απάντηση Ναι επιτρέπονται.
-Τι γίνεται με τα ένσημα και την ασφάλιση των εργαζομένων όταν η επιχείρηση είναι σε αναστολή;
Απάντηση  Όταν μια επιχείρηση είναι σε αναστολή, την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων την καλύπτει το κράτος.
-Τι είναι η άδεια ειδικού σκοπού; Ποιος από τους δύο γονείς την δικαιούται;
Απάντηση  Είναι η άδεια που δικαιούται ένας από τους 2 γονείς με παιδί που βρίσκεται σε βρεφικό, βρεφονηπιακό, παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο ή ειδικό σχολείο ή σχολική μονάδα ειδικής αγωγής, για την φύλαξή του, λόγω κλεισίματος των σχολείων.
Η Άδεια Ειδικού Σκοπού (και όχι η συμπληρωματική άδεια που χρεώνεται στον εργαζόμενο), έχει αποδοχές εκ των οποίων τα 2/3 αυτών πληρώνονται από τον εργοδότη και το 1/3 από το κράτος με τρόπο που θα οριστεί από απόφαση του Υπουργείου Εργασίας.
Για κάθε 3 μέρες άδεια ειδικού σκοπού, ο εργαζόμενος θα παίρνει 1 επιπλέον ημέρα αδείας που θα αφαιρείται από την κανονική του άδεια.
Αν και οι 2 γονείς εργάζονται τότε θα λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού ταυτόχρονα.
-Πρέπει να πληρώσω τον ΦΠΑ του Φεβρουαρίου που λήγει τέλος Μαρτίου;
Απάντηση Αν η επιχείρησή σας δεν έχει κλείσει με κρατική εντολή ή με αναστολή, τότε θα πρέπει να καταβάλλεται το ΦΠΑ τέλος Μαρτίου.
-Λείπουν πολλά επαγγέλματά από την λίστα με τα 800 ευρώ, λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, αγρότες, τι θα γίνει με αυτούς;
Απάντηση  .Καθημερινά θα προστίθενται και άλλοι ΚΑΔ και θα ανακοινώνονται από τα αρμόδια υπουργεία.
-Κατάστημα γαλακτοζαχαροπλαστειο με μηδενικό τζίρο τις τελευταίες δέκα μέρες, δεν ανήκει στους ΚΑΔ που θα βοηθηθούν. Τι πρέπει να κάνει;
Απάντηση  Προς το παρόν το επάγγελμα είναι εκτός λίστας. Αν δεν ενταχθείτε στην λίστα με τα μέτρα στήριξης θα πρέπει να εκπληρώσετε όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές σας υποχρεώσεις προς το δημόσιο.
-Το 800άρι είναι ακατάσχετο;
Απάντηση  Ναι είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και δεν συμψηφίζεται.
Μου αρέσει!
Share This